طبس با توجه به وجود فراوانی رویش گیاهان دارویی و همچنین درختان مرکبات مرکز تولید عرقیجات و مربا میباشد.
مربایی بهار نارنج
بهار نارنج : ۳۰۰۰ گرم-شکر : ۲۵۰۰ گرم-آب لیموترش : ۰.۵ فنجان-هل : ۱ قاشق سوپخوری
این مربا یکی از لطیف ترین و مطبوعترین مرباها است که باید در طبخ آن دقت بیشتری به کار برود تا نتیجه مطلوب به دست بیاید و نکته حساس آن است که باید بعد از چیدن بهار (شکوفه نارنج) بلافاصله آن را برای طبخ آماده نمود.
هم وزن بهار شکر در نظر می گریم و برای هر یک کیلو شکر دو لیوان آب کافی است بهتر است بهار را دو سه ساعت در آب آهک بخوابانیم دیگ مناسبی را آب می ریزیم و جوش می آوریم بهار از آب آهک خارج می کنیم و می شوئیم دوباره در آب می جوشانیم و آب آن را عوض می کنیم، بعد بهار را در آب شیرین به مدت ۲۴ ساعت قرار می دهیم و سه تا چهار بار آب آن را عوض می کنیم، تا تلخی بهار گرفته شود بعد شکر را با آب می جوشانیم و صاف می کنیم و بهار را که تلخی آن گرفته شده است در شربت می ریزیم و روی آتش می گذاریم تا شربت بجوشد و قوام بیاید، بعد ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری آب لیمو را اضافه می کنیم و بعد از دو سه جوش مربا را از روی آتش بر می داریم.
تهیه آب آهک:
به نسبت هر یک کیلو بهار نارنج یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل می کنیم به هم می زنیم و می گذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بهار نارنج می ریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بهار نارنج را مطابق دستور بالا آماده می کنیم
مربای نارنجوک:
تشکیل شده از نارنجهای کوچک و نارس – مراحل تولید آن با توجه به تلخی نارنجنارس بسیار سخت و دشوار است . این مربا بسیار کمیاب بوده و متقاضی فراوانی دارد
مربای پوست پرتقال
مواد لازم :شکر نیم کیلو-پوست پرتقال ۲۰۰ گرم-آبلیمو ۱ قاشق سوپخوری-آب دو لیوان
طرز تهیه :* قسمت سفیدیهای پوست پرتقال رو جدا کرده و خلال می کنیم .
* پوست پرتقال ها رو در آبجوش ریخته و اجازه می دیم ۱۵ دقیقه داخل اون بمونه و بعد آبکش می کنیم . این مرحله رو کلا” ۳ بار تکرار می کنیم و هر بار باید ۱۵ دقیقه داخل آب بمونه تا بپزه و در عین حال تلخیش بره .
* شکر رو با ۲ لیوان آب حل کرده و روی حرارت می ذاریم تا قوام بیاد
* بعد پوست پرتقالها و آبلیمو رو اضافه کرده و می ذاریم نیم ساعت روی حرارت بمونه .
* بعد از اتمام پخت یه دستمال روی قابلمه می کشیم ( از در قابلمه استفاده نکنید ) و اجازه می دیم ۲۴ ساعت در دمای اتاق بمونه .
* برای نگهداری ، مربا رو داخل ظرف شیشه ای خشک و تمیز بریزید .
بالنگ درشت 3 عدد . آبلیمو 3 قاشق غذاخوری . شکر هم وزن بالنگ ها
طرز تهیه : بالنگها را پس از شستن نازک پوست بگیرید ، سپس بالنگ ها را از وسط نصف کنید و قسمت داخلی بالنگ ها را خارج نمائید.
بالنگ های اماده را به اندازه دلخواه خرد کنید ، بالنگ های خرد شده را درون اب سرد قرار دهید و پس از چند دقیقه آبکشی کنید.
بالنگها را درون اب در حال جوشیدن بریزید تا تلخی انها گرفته شود ، 3-5 بار این کار را تکرار کنید تا تلخی بالنگ ها گرفته شود ( هر بار پس از 1 دقیقه جوشیدن بالنگ ها را درون اب سرد قرار داده و مجدد داخل اب جوش بیندازید تا با شوک های وارده تلخی گرفته شود ).
پس از اینکه چند بار بالنگ ها را داخل آب جوش ریختید برای دور آخر بالنگ ها را به مدت 20 دقیقه درون آب جوش قرار دهید تا بجوشد و نرم شود سپس درون آب سرد بریزید و آبکشی کنید.
شکرها را با 3 لیوان آب مخلوط کنید و بگذارید بجوشد تا غلیظ شود سپس از روی حرارت بردارید تا خنک شود ، بالنگ های آبکشی شده را درون شیره خنک شده بریزید و روی حرارت قرار دهید تا مربا بجوشد و غلیظ شود.
در پایان کار نیز آبلیمو را اضافه کنید و پس از 1 دقیقه از روی حرارت بردارید ، مربا را پس از خنک شدن درون شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید.
مواد لازم:پسته تازه 500 گرم-آب 2 پيمانه-شکر 3پيمانه
طرز تهيه :
روي پوست پسته ها را با چاقو يک شيار کوچک ايجاد کنيد وبه آرامي پسته ها را خارج کنيد.دقت کنيد که پوست پسته ها زياد صدمه نبينند.آب را در قابلمه اي بريزيد و روي حرارت قرار بگذاريد تا جوش بيابد.پوست ها را در آب جوش بريزيد و اجازه دهيد چند جوش بزند.بعدآب آن را دور بريزيد.اين کار را 2بار تکرار کنيد تا تلخي آنها گرفته شود.دقت کنيد زياد پوست ها را نجوشانيد چون له مي شود واسانس آن ازبين مي رود. سپس آنها را روي يک ملافه تميز پهن کنيد تا آب آنها کاملاً کشيده شود.درون قابلمه اي آب وشکر را مخلوط کنيد واين مخلوط را روي حرارت قرار دهيد تا شکر آب شود وشيره جوش بيايد.سپس پوست هاي پسته را درون شيره بريزيد و بگذاريد چند جوش بزند.سپس ظرف را از روي حرارت برداريد و صبر کنيد تا خنک شود.مربا را در ظرف مورد نظر ريخته و سرو کنيد.
مربای کدو ( کدوحلوایی)
مربای بادمجان( بادمجانهای کوچک)
مربای زرشک:
زرشك تازه 1 پيمانه (ليوان دسته دار) -آب 1 پيمانه -شكر 2 پيمانه-وانيل 8/1 قاشق چايخوري
- زرشك ها را بدون هيچ اتصال اضافه اي جدا كرده، كه در اين صورت بايستي دقت كامل را نمائید كه زرشكها پاره نشود و فرم مربا را خراب نكند كه البته اين روش جهت ميل كردن راحت تر و بهتر است.
مواد اولیه :
انجیر سالم – یک کیلوگرم ؛شکر – یک تا 5/1 کیلوگرم ؛گلاب در صورت تمایل – یک قاشق سوپخوری؛آبلیمو – یک قاشق سوپخوری ؛آب – دو لیوان
طرز تهیه :
انجیرها را شسته و اجازه میدهیم آب اضافی آن بچکد.
شکر را در دو لیوان آب حل کرده، میگذاریم تا جوش بیاید و به قوام برسد، سپس انجیرها را به شربت اضافه میکنیم.
حدود یک ربع تا بیست دقیقه مربا را جوشانده و در مرحله آخر آبلیمو و گلاب را هم اضافه میکنیم، پس از چند دقیقه جوشیدن، مربا آماده است.
مربای گوجه فرنگی
شیره خرما
عرقیجات :
عرق بهار نارنج
عرق بهار نارنج در تسکین ناراحتی های سینه و تپش قلب مؤثر است و اعصاب را تقویت می کند.
طبیعت گرم دارد و مقوی جسم و روح است. همچنین برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است و در تسکین ناراحتی های سینه و تپش قلب مؤثر است
عرق بیدمشک
عرق ترنجبین :
برای دیدن خواص خارشتر و عرق ترنجبین روی تصویر کلیک کنید
در صورت داشتن اسناد و اطلاعات و تصاویر جدیدتر ؛آنرا به همراه نام خود
به آدرس tabasenc@yahoo.com ارسال فرمایید
“استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع (www.tabasenc.ir) بلا مانع است”
پاسخ دهید