آش مراد جهت برآورده شده حاجات توسط زنان تهیه می شود. مواد اولیه این آش یا از خانه همسایه های جمع آوری می شود و یا از خانه کسی که قصد طبخ این آش را دارد که در این صورت آن ها را در هفت طاقچه می گذارند سپس آن ها را برداشته و با آن آش تهیه می کنند و زن های فامیل با صاحب خانه همکاری می کنند. پس از این که آش آماده شد و سفره پهن شد زنی که در این کار مهارت دارد قصه مخصوص این آش را برای دیگر زن ها تعریف می کند و سپس به روضه خوانی می پردازد. معمولاً مصیبت وارده بر حضرت زهرا ( س ) بیان می شود و پس از آن زن ها به قصد برآورده شدن حاجاتشان آش را می خوردند. مخلوطی از کشمش و خرما و نخود و نقل وشکلات و تخمه که « مشکل گشا» نامیده می شود در بین زن ها توزیع می شود و آن ها به نیت تبرک برای خود و خانواده خودشان از آن بر می دارند و همراه آش نان فطیر تهیه می شود و زن ها هنگام استماع قصه آش مراد آن ها را تکه تکه می کنند.
با تشکر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس
کلیه حقوق این پایگاه برای “دانشنامه طبس گلشنwww.tabasenc.ir ” محفوظ است
پاسخ دهید