در زمان های گذشته که برنج ارزش زیادی داشت و فقط در عید ها و عروسی ها پخت می شد، یکی دیگر از موارد پخت این غذا شب چهار شنبه سوری بود که به پلوی چهار شنبه سوری معروف بود.کسانی که بضاعت مالی خوبی نداشتند، سعی می کردند حتماًٌ شب چهار شنبه سوری پلو داشته باشند و می گفتند: هر سوری پلو.
در این شب بعد از دم کردن پلوی چهار شنبه سوری از درخت خرما پیشک را آتش می زدند و از سر درب خانه به پائین می انداختند به نیت اینکه همیشه اجاق خانه شان روشن و گرم باشد پشت سر آن کوزه ای پر از آب که درون آن چندین سکه انداخته بودند از بالا پرت می کردند با شکستن کوزه، بدی و بلا ها را از خانه دور می کردند و آبی که از کوزه بیرون می ریخت را نشانه روشنایی و شادی سال آینده برای خانواده می دانستند و سکه های درون کوزه به عنوان صدقه و رفع بلا بود که افراد فقیر جمع می کردند و استفاده می نمودند بعد همه افراد خانواده دور هم جمع می شدند و از خوردن پلوی چهارشنبه سوری لذت می بردند.
با تشکر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس
کلیه حقوق این پایگاه برای “دانشنامه طبس گلشنwww.tabasenc.ir ” محفوظ است
پاسخ دهید